Parcul familiei. Un copac = o viată

Parcul familiei. Un copac = o viată

Odată cu venirea primăverii, am început activitățile gospodărești prin curte. Am profitat de vremea buna, și pe lângă curățenia de primăvară, ne-am apucat de plantat: flori și arbori. Abia aștept să mă așez la umbra lor cea verde, iar peste ani, poate să construim o căsuță, într-unul din acești copaci. Planurile sunt făcute, mai trebuie să lăsăm timpul să își spună cuvântul.

 

Se spune că într-o viată, un om trebuie să facă cel puțin 3 lucruri: să ridice o casă, să facă un copil și să planteze un copac. Unele persoane, foarte ambițioase,au adăugat pe listă și săpatul unei fântâni. Ei bine, în oricare din cazuri, realizez că mai am multe de făcut :-) Dar pot să bifez unul:

 Plantare unui copac

 

Nu la arborii din curtea noastră vreau să fac referire acum, ci la un proiect foarte frumos, din care, cu mândrie spun, că am făcut și noi parte, o mică parte.

Proiectul se numește „Reconstrucția ecologică”, și presupune plantarea, în orașul Năvodari, a unor arbori cu o semnificație aparte:  ei celebrează momentele importante din viața locuitorilor, cum ar fi nașterea sau căsătoria. Cei care au “adoptat” un copac, au dreptul să îi adauge un element de personalizare,dar care să nu ii afecteze dezvoltarea.

Si pentru că vorbim despre elemente de personalizare, a apărut în peisaj MPR Design. Pentru fiecare din cei aproape 200 de tei care au fost plantați la sfârșitul anului trecut, am creat câte o plăcuță personalizată cu numele posesorului acelui arbore.

Deși nu suntem locuitori ai orașului Năvodari, ne-a plăcut atât de mult inițiativa încât am vrut să avem și noi un copac al nostru. Am promis că îl vom vizita de câte ori vom avea ocazia.

 

Tot conform acestui proiect, fiecare persoană fizică sau juridică își ia angajamentul că, pentru fiecare casă construită va planta trei arbori, năvodărenii asigurându-se astfel, ca vor avea un oraș verde, cu un aer curat. Pentru mai multe detalii, vă lăsăm mai jos linkurile cu știrile legate despre acest subiect.

 

@pentru_cei_implicați:  Felicitări și mulțumim ca ne-ați ales să facem parte din acest minunat proiect!

 

@pentru_tine_cititorule: Cum ți se pare această inițiativă? Crezi că s-ar putea realiza și în orașul tău?

 

https://tomisnews.ro/la-navodari-s-a-infiintat-parcul-familiei-la-initiativa-consilierului-local-dumitrascu/

 

http://www.radioconstanta.ro/2018/11/25/parcul-copiilor-si-al-familiilor-din-navodari-a-luat-fiinta/

 

                                                            SURSA IMAGINILOR : https://tomisnews.ro

                                                        

                                                      SURSA IMAGINILOR : http://www.radioconstanta.ro

                                                      

                                                       

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code