De ce mama mea este specială?

De ce mama mea este specială?

Te iubesc mama!

 

Astăzi punem punct ultimului episod din capitolul „Luna iubirii”. (despre cum am ales să fim ajutoarele lui Cupidon, toata luna februarie http://mprdesign.ro/blog/28_Ajutorul-lui-Cupidon.html )

 

Dar nu înainte de a scrie despre o altă formă de iubire, poate cea mai pură: iubirea dintre mama și fiică/ fiu. Cea mai longevivă. Naturală. Necondiționată. Pentru totdeauna.

 

De ce mama mea este specială?

 

Ralu:

Pentru că ne este alături, fie că este ceva important, fie pentru a-mi șopti ingredientul pe care nu mi-l mai amintesc din rețeta preferată de cornulețe. Mereu pregătită să facă orice pentru noi.

Pentru că atunci când mă îmbrățișează orice tristețe trece. Fiind și parfumurile parcă miros mai bine pe pielea ei specială. Când era plecată, deseori îi luam hainele din dulap și le îmbrățișam tare, tare, ca să o simt mai aproape ….. chiar funcționa.

Mama este un exemplu de putere și determinare. Până și în cele mai grele momente găsește puterea de a se ridica și de a ne insufla și nouă speranța că va fi bine.„Ralu, trebuie să ai încredere în oameni!” –îmi repeta mama întruna, cu vocea plina de entuziasm. Atunci, nu reușeam să înțeleg … cum poate să aibă atâta încredere și răbdare?!Cu timpul însă, am realizat că mama are un simț aparte atunci când vine vorba de oameni. Parca are un alfabet, numai de ea știut, cu ajutorul căruia  reușește să citească sufletele și intențiile acestora. Iar sufletele nu sunt întotdeauna ușor de citit.

 

Paul:

Nu știu dacă vreodată am să reușesc să înțeleg, cum și de ce în primul gând al mamei întotdeauna suntem noi, copiii ei?! De-a lungul vieții, am observat multe momente de sacrificiu, sacrificii de-ale mamei pentru noi. Și au fost doar pe cele pe care le-am observat …. Cine știe câte mai sunt ascunse în sufletul ei?!

Oare să fie o caracteristică specială a mamelor, întotdeauna să fie gata să dea totul pentru noi?! Îmi amintesc acum o întâmplare banală din zilele trecute. Eram la părinții mei acasă, admirând cu Ralu florile de pe balcon. Ar fi vrut să ne dea nouă toate florile ei, deși îi sunt dragi, doar pentru că știa că vrem să avem si noi, în căsuța noastră cât mai multe plante verzi.

Motive pentru care mama este specială? Sunt multe. Vă spun doar unul și îl pot confirma toți prietenii noștri: mama gătește cele mai delicioase vinete!

 

De foarte multe ori uităm să le spunem persoanelor dragi cât de mult îi iubim. Astăzi, într-o oarecare zi de februarie, vrem să strigam tare: te iubesc MAMA!

 

Pentru ziua de 8 martie, am început de câteva săptămâni să pregătim cadouri pentru mămici. Pentru mămicile noastre și mămicile clienților. Avem comenzi speciale și pentru bunici … pentru că și bunica este tot mamă.

Tu cum îi vei spune mamei tale cât de mult o iubești?